Säästövinkki: Ilmainen pysäköinti Helsinki-Vantaalla

Hyvään sijoitustoimintaan kuuluu myös turhien kulujen karsiminen. Sen takia ajattelin lisätä uuden aihealueen blogiini, eli säästämisen. Säästäminen ei tarkoita rahan säästämistä pankkitilille, koska sitä en kannusta kenenkään tekemään velkavetoisen rahajärjestelmän aikana. Säästäminen tarkoittaa minulle sitä, että saadaan enemmän vähemmällä rahalla. Tai ainakin saadaan sama lopputulos vähemmällä rahalla. Esimerkiksi ulkomaan matkan hintaero on huima lähteekö aurinkorannalle hiihtolomaviikolla vai tammikuun puolivälissä. Itse asiassa matkan hinta voi olla helposti kaksinkertainen hiihtolomaviikolla. Haluan olla taloudellisesti riippumaton, koska silloin voin ostaa kaksi lomamatkaa yhden hinnalla!

Lomalla - taloudellinen riippumattomuus

Säästäminen ei saa olla pääasia sijoittamisessa, vaan elämästä pitää nauttia koko ajan. Sijoittajan pitää elää rikasta elämää koko ajan. Jos olet suunnittelemassa lentoa Helsinki-Vantaan lentoasemalta ja olet jättämässä auton parkkiin lentoasemalle, niin tästä kirjoituksesta voi olla hyötyä sinulle. Tämä vinkki muuttuu vieläkin paremmaksi, jos olet matkalla yksin tai kahdestaan ja tulette Tampereen suunnalta. Nämä mysteeriset bonukset selviävät seuraavassa kappaleessa.

Olimme avovaimoni kanssa kolmen viikon lomamatkalla marras- ja joulukuun aikana ja silloin tämä vinkki koeponnistettiin. Se toimi erinomaisesti, vaikka hieman jännittikin. Teimme yhden pienen virheen, jonka takia pysäköinnin kokonaishinta nousi meillä 12 euroon. Kerron tässä kuitenkin, miten tämä kaikki on mahdollista saada ilmaiseksi, jos se ei vielä ole paljastunut rivien välistä.

Helsinki-Vantaalle avattiin kehärata

Tässä tarkat ohjeet, miten pysäköit auton ilmaiseksi lomamatkan ajaksi. Jos päätät kokeilla tätä, se on täysin omalla vastuullasi. En ota mitään vastuuta siitä, että saatko pysäköityä autosi ilmaiseksi vai päädytkö saamaan pysäköintisakon. Minä itse pidin autoani parkissa kolme viikkoa ilmaiseksi ja kaikki oli kunnossa, mutta en voi luvata että tämä toimii jatkuvasti.

1. Pysäköi auto Kivistön juna-asemalle

Sijoittaja pysäköi ilmaiseksiTämä on matkan mielenkiintoisin osuus. Jos olet tamperelainen, niin pääset ajamaan suoraan kolmostieltä Kivistön rampista juna-asemalle. Aja auto viralliseen parkkiin ja ajaessasi huomaat, että sinun pitää muistaa laittaa pysäköintikiekko. Ou nou! Se mikä tässä on hauskinta, niin pysäköinti kiekolla on Kivistön asemalla 12 h, eli et ole missään vaiheessa ns. sakkoaikaan parkissa. Itse laitoin pysäköintiajaksi klo 2.00 / 14.00. Jälkeenpäin Thaimaan lämmössä mietin, että tulipa laitettua huonoon aikaan. Kuka pysäköi auton sinne kahdelta yöllä? Tämä olisi saattanut herättää pysäköinnin valvojan mielessä epäilyksiä, jos hän olisi käynyt siellä aamulla. Suosittelen, että laitat kiekkoon ajaksi 6.00 tai 6.30. Tämä aika toimii järkevästi sekä aamulla että illalla.

2. Hyppää kehäradan P-junaan

Kun auto on parkissa, niin mene Kivistön asemalle ja hyppää seuraavaan junaan P ja kahden pysäkin päästä olet jo lähellä lentoasemaa. Tässä lisätietoja kehäradasta. Vinkki: osta aina lippu junasta konduktööriltä, koska voi käydä niin, että et ehdikään ostaa lippua ennen päätepysäkkiä. Me ostimme liput liian aikaisin ja sen takia maksoimme 3 €/hlö yhden suunnan junamatkasta. Tästä johtuen meidän pysäköinnin hinnaksi muodostui yhteensä 12 euroa.

Lentojuna - Kehärata

3. Kävele asemalta bussille

Lentoaseman juna-asemalta pitää kävellä tunnelia pitkin, jonka jälkeen mene hissillä ylös (muuten siinä on aika pitlä pätkä liukuportaita). Kun pääset juna-asemalta ulos, niin edessäsi on bussi, joka kulkee juna-aseman ja lentokentän väliä jatkuvasti. Tämä on ilmainen kuljetus, joka vie sinut haluamaasi terminaaliin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *