Sijoittamisen tavoitteet

Minusta on todella mielenkiintoista lukea muiden sijoitusblogien tavoitteita, koska ne ketkä ovat kirjanneet sijoitustavoitteet ovat myös matkalla kohti niitä. Sillä ei ole merkitystä ovatko tavoitteet hyviä vai ”huonoja”, koska niitä on tarkoitus muuttaa matkan varrella. Milloin olet viimeksi asettanut tavoitteen, joka on pysynyt vuodesta toiseen täysin muuttumattomana? Minulla ne muuttuvat useita kertoja vuodessa, koska opin uusia asioita ja tämän seurauksena pääsen hienosäätämään niitä. Hyvä esimerkki tästä on se, että reilu viisi vuotta sitten asetin tavoitteen itselleni, että jään eläkkeelle 50-vuotiaana. Noh, tämä on tietysti muuttunut ja alla nykyiset tavoitteeni sijoitustoimintaan liittyen (myös päivitetty eläkeikä).

5 vuoden sijoitustavoitteet (vuoteen 2020 mennessä)

Taloudellinen vapaus

Tämä tarkoittaa kohdallani sitä, että sijoitusten kuukausittaiset nettotulot ovat 2500 €/kk tai enemmän. Olen laskenut, että tällä hetkellä taloudellinen riippumattomuus saavutetaan omalla kohdallani jo 1800 €/kk nettotuloilla ja sen tulen saavuttamaan vuoden 2016 aikana.

Sijoitusomaisuuden kerryttäminen ja säilyttäminen

Tavoitteeni ei ole pelkästään kerätä sijoitusomaisuutta, mutta myös pitää se itselläni hyvinä ja huonoina aikoina. Tämä ei tarkoita sitä, että pitäisin huonoja sijoituskohteita itselläni, vaan lähinnä sitä, että sijoitan oikeassa syklin vaiheessa oleviin omaisuuslajeihin. Tämän voisi ajatella niin, että sijoitusteni arvo on joka vuosi suurempi kuin edellisenä vuona (riippumatta taloudellisista heilahduksista). Me ei siis nähdä tosiamme osakemarkkinoilla tulevassa pörssiromahduksessa. Lähden mieluummin mukaan osakepeliin seuraavasta aallonpohjasta.

Aikaa läheisille ja itselleni

Tämä on ehkä tavoitelistan tärkein kohta. Tämän takia olen päättänyt aktivoitua sijoittajana ja tavoittelen sillä taloudellista vapautta. Haluan viettää elämäni tärkeiden ihmisten lähellä (rakkaani, tulevien lapsien, ystävien ja sukulaisten). Lisäksi haluan aikaa itselleni ja harrastuksilleni. Tämän tavoitteen voin katsoa toteutetuksi, kun pystymme elämään perheen kanssa seuraavalla rytmillä: 6 viikkoa töitä ja 2 viikkoa lomaa. Lisäksi olen käynyt pelaamassa golfia viiden eri maan upealla golfkentällä ja sukeltanut viidessä fantastisessa sukelluskohteessa eri maissa.

Sijoitussuunnitelma ja toiminta

Nämä olivat tämänhetkiset tavoitteeni ja tulen muuttamaan niitä sitä mukaa, kun ne kirkastuvat minulle. Jokaisen tavoitteen toteuttamiseen tarvitaan suunnitelma ja toiminta! Tässä minun sijoitusstrategiani ja olen jo päässyt vauhtiin asian kanssa. Toivottavasti sinullakin on tavoitteita elämän eri osa-alueille ja sijoitustavoitteet pitää ehdottomasti olla!