Sijoitusstrategia

Nyt on heti alkuun myönnettävä, että sijoitusslangi ei ole minulla hallussa ja tällä tulevalla strategialla ei varmaankaan ole vielä nimeä. Olen lukenut joitain artikkeleita ”Osta ja pidä” sijoitusstrategiasta ja olen sen kannattaja, koska haluan elää sijoitusteni tuotolla. Jos päättäisin myydä ja ostaa jatkuvasti sijoituksiani, niin olisin töissä itselläni, vaikka haluan päästä sijoitusten avulla ”eläkkeelle”.

Tämän hetken strategiani perustuu hyvin pitkälti asuntosijoittamiseen, koska sijoitusstrategiassani on kolme pääprinsiippiä:

  1. Sijoita omaisuuslajeihin, jotka ovat oikeassa syklin vaiheessa
  2. Sijoita omaisuuslajeihin, joista saat jatkuvaa kassavirtaa
  3. Tee sijoituksia pääsääntöisesti muiden rahoilla (pankin)

Nämä ajatukset ohjaavat tällä hetkellä hyvin voimakkaasti sijoittamistani ja tämän takia olen kiinnostunut asuntosijoittamisesta ja liiketoimintaan sijoittamisesta.

Sijoitusstrategia vuodelle 2016

Minulla on tarkoitus kasvattaa omaisuutta muuttovoittokaupunkien keskustan pienten yksiöiden asuntosijoituksilla, joista tavoittelen yli 6 % vuokratuottoa (10 vuoden remonttivaralla) ja yli 200 € kuukausittaista kassavirtaa. Velkavipu on aluksi 90-100 % välillä. Joillekin nämä luvut voivat kuulostaa maltillisilta ja joillekin nämä kuulostavat epärealistisilta.

Tulen jatkossa avaamaan tätä hieman tarkemmin, mutta tällä hetkellä hyödynnän pankkilainan lyhennysvapaita, koska suurempi kuukausittainen kassavirta mahdollistaa nopeamman sijoituspuskurin kasvattamisen ja uudelleensijoittamisen arvometalleihin.

Tässä esimerkkikuva omasta asuntosijoittamisen strategiastani: 

Asuntosijoitusstrategia

Tässä on hyödynnetty asuntolainan lyhennysvapaata sijoituspuskurin rakentamisvaiheessa. Siinä vaiheessa kun sijoituspuskuri on riittävä (1-2 kuukauden kuluja vastaava määrä), niin silloin puskuriin menevä 50 % käytetään asuntolainan lyhentämiseen. Tässä tapauksessa kuukauden kuluja vastaava määrä kertyy 5 kuukauden aikana, kun asunnossa on vuokralainen.

Kuvan esimerkin luvut eivät ole todellisia, mutta ovat laskettu nykyisellä korkotasolla ja hatusta vedetyllä hintatiedoilla. Kannattaa siis tehdä omat laskelmat itse!

Miksi sijoitan sijoitusasunnon tuotot kultaan?

Jokaisella sijoittajalla pitäisi ehdottomasti olla riittävä sijoituspuskuri. Se pitää olla muutettavissa parissa viikossa rahaksi, että sitä voidaan käyttää hetkellisten rahoitusvajeiden paikkaamiseen. Itse haluan säilyttää sijoituspuskurini inflaatiolta suojassa. Olen tullut siihen tulokseen, että arvometallit (kulta ja hopea) ovat säilyttäneet arvonsa kautta historian aika hyvin. Voi olla, että osakkeilla ja indexeillä voisi saada paikoittain paremman tuoton, mutta en itse pidä niitä kovinkaan varmoina sijoituksina tällä hetkellä, eikä minulla ole aikaa seurata niiden hintakehitystä ja tehdä muutoksia puskurisalkkuuni. Näistä syistä olen päätynyt arvometalleihin.

Sijoittaminen yrityksiin

Sijoitan yrityksiin tällä hetkellä omaa aikaani, koska tuloni menevät muihin edellä mainittuihin sijoituskohteisiin ja elämästä nauttimiseen. Sitäkin pitää tehdä, vaikka olet matkalla pysyvään vaurauteen! Olen huomannut, että pystyn auttamaan yrityksiä saamaan lisää asiakkaita ja myyntiä hyödyntämällä Internet-markkinointia tehokkaammin. Jos asia kiinnostaa sinua enemmän, niin siitä voit lukea lisää näiltä sivuilta.

Tätä taitoa ja omaa työpanostani vastaan olen saanut osuuksia pienistä yrityksistä, joissa on paljon potentiaalia kasvaa. Tämä on hyvä lisä sijoitustoimintaani ja suosittelen tätä myös muille. Mitä taitoja tai ominaisuuksia sinulla on, joista voisi olla hyötyä yrityksille? Tämä on vaatinut minulta usean vuoden työn ja taistelun yrittäjänä, eikä se ole tullut helpolla. Kun työ on kerta tehty, niin voihan sitä hyödyntää myös sijoitustoiminnassa.

 

Tiivistetysti sanottuna minun sijoitusstrategiani on seuraava: 

”Pankki lainaa minulle rahaa, vuokralainen maksaa minulle asunnon, palkan ja arvometallisijoitukset. Oman aikani käytän pääsääntöisesti yritysten arvonnousuun ja osinkojen maksukyvyn kehittämiseen.”

Jos tämä herättää kysymyksiä tai vaatii lisätarkennuksia, niin vastaan mielelläni kommentteihin. Laita kommenttiosioon myös linkki omaan sijoitusstrategiaasi. Voimme varmasti oppia toisiltamme paljon!